Näin pääset portaaliin

Oulun Kauppakamari avasi lokakuussa 2012 alueensa suurhankkeiden kotimaisuusasteen maksimoimiseksi ja yritysverkostojen vahvistamiseksi Lisää kauppaa -yritysportaalin.Suurhankkeiden arvo on noin 15 miljardia euroa 2012-2020 Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella.


Pääset käyttämään julkista, kaikille avointa portaalia sekä työpöytäkoneilla että mobiililaitteilla.


Tavoitteena on saada alueen yrityksille suurhankkeista lisää liiketoimintaa portaalin avulla ja saada osaltaan suurhankkeisiin liittyvä tarjonta ja kysyntä kohtaamaan.Muun muassa energia- ja kaivoshankkeiden sekä eri palvelualojen tilaajat löytävät portaalista alueen osaamis- ja kapasiteettitarjonnan. Vastaavasti toimittajat löytävät tarvitsemansa yhteistyökumppanit toimitusketjuunsa tilauskantansa toteuttamiseen.


Tarve portaalille pohjautuu käynnissä oleviin toimenpiteisiin suurhankkeissa, kuten esimerkiksi Fennovoiman ydinvoimalahankkeessa. Fennovoima kannustaa laitostoimittajia kumppaneineen käyttämään alihankinnassa suomalaisia yrityksiä. Tietoa paikallisista yrityksistä on toimitettu, mutta tiedon välitykseen tarvitaan selkeä toimiva työkalu, jotta alueen tarjonta saadaan kattavasti esille.


Ydinvoimalan laitostoimittajat kumppaneineen kartoittavat aktiivisesti alueen yrityksiä ja portaalissa käytettävät avainsanat ovat tuotteita ja palveluita, joita tässä vaiheessa haetaan. Tietoa alueen yrityksistä tarvitaan siis välittömästi.


Kun alueen tarjonta ja osaaminen saadaan kansainvälisten toimijoiden tietoon mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, saadaan paremmat lähtökohdat jatkotoimenpiteille ja portaalin sisältö saadaan vastaamaan potentiaalisten asiakkaiden tarpeita.


Portaali on toteutettu julkisen rahoituksen tuella vuosien 2012-2015 aikana ja sen käyttö on ollut maksutonta Oulun kauppakamarin jäsenyrityksille ja yritysten käännökset venäjäksi on tehty ilmaiseksi. Vuoden 2016 alusta portaalille tulee pieni vuosimaksu kattamaan ylläpito- ja päivityskustannuksia. Portaalin maksu on Oulun kauppakamarin jäsenille 105 euroa/v. ja ei-jäsenille 180 euroa/v.


Portaali on optimoitu seuraaville selaimille: PC-ympäristössä Windows: IE 8 tai uudempi, Firefox, Chrome. MAC OS X: Safari. Linux-koneissa: Firefox, Chrome. Mobiililaitteissa sivustot toimivat käyttöjärjestelmissä Android-laitteissa: 4.x ja Windows Phone: IE


Portaalin yhteyshenkilönä toimii Esa Pellikainen 0400-682403.


© Oulun Kauppakamari